Купете ги табовите за ЛСД преку Интернет во Ирска

Во зависност од индивидуалниот корисник, на ДМТ искуството може да варира од екстремна возбуда до екстремен ужас. Искуството е толку моќно што корисниците можеби нема да можат да го обработат „патувањето“ и да го интегрираат во нивниот реален живот. Бидејќи ДМТ може да имитира искуство блиску до смрт, на некои луѓе употребата на лекот може да биде трауматично и вознемирувачко. Buy LSD tabs online Ireland, Buy DMT powder in Dublin, Cork, Where to buy Magic Mushrooms in Galway, Belfast, Limerick, Waterford, Drogheda
Луѓе кои сакаат да се обидат ДМТ треба да научат и да практикуваат стратегии за намалување на штети колку што е можно повеќе. Користењето на DMT со други лекови или без поддршка може да биде опасно. Иако може да понуди некои придобивки за менталното здравје, овие придобивки се сè уште потенцијални и експериментални и не се научно докажани.

Buy LSD tabs online Ireland, Buy DMT powder in Dublin, Cork, Where to buy Magic Mushrooms in Galway, Belfast, Limerick, Waterford, Drogheda

ЛСД ја менува перцепцијата на корисникот за времето и просторот – Купете ги табовите за ЛСД преку Интернет во Ирска

Drug identification has also been used to determine the time-dependent pharmacology of LSD. That is, when LSD was administered 30 minutes before exercise, stimulation was mediated through activation of 5-HT2A receptors, as expected. However, when LSD was taken 90 minutes before exercise, cueing was found to be mediated through dopamine. D4 receptor activation (Marona-Lewicka et al., 2005, 2009, 2011; Marona-Lewicka and Nichols, 2007, 2011). Thus, drug identification was used to define temporal changes in the properties of ЛСД ендосензорна сигнализација. Се движат од примарното активирање на 5-HT2A рецепторите кратко пред тоа. Вежбајте до примарни ефекти преку стимулација на рецепторите на допамин Д2 по администрацијата. Овие експерименти беа опишани претходно. На Подетално е опишано во делот за можните улоги на други рецептори.
ЛСД произведува халуцинации, намалено време на реакција, намален вид, изменет ментален статус, тешкотии во размислувањето. Заблуди, кратка психоза и искривена перцепција на времето и просторот. Ефектот започнува во рок од 20-30 минути, достигнува врв по 2-4 часа и се намалува по 6-8 часа. Некои ефекти може да траат подолго. Ретроспективите може да се појават ненадејно, обично без предупредување, и може да се појават неколку дена или повеќе од една година по употребата. Ефектите од ЛСД се непредвидливи и зависат од дозата, личноста и расположението на корисникот, очекувањата и околностите. Купете марихуана преку Интернет во Европа

Психоделиците се супстанции кои ја менуваат перцепцијата на реалноста на корисникот.

Анегдотските, квалитативните и ретроспективните извештаи сугерираат дека психоделиците можат да ги променат метафизичките верувања 25, 26, 44. И овие промени често се толкуваат ex post како поттикнати од откровение или увид 45 . Сепак, нема формално, систематско, контролирано и квантитативно проучување на овој феномен46. Се сугерираше дека таквите истражувања би можеле да го унапредат научното и филозофското разбирање на психоделичните искуства и нивните трансформативни ефекти. Buy LSD tabs online Ireland, Buy DMT powder in Dublin, Cork, Where to buy Magic Mushrooms in Galway, Belfast, Limerick, Waterford, Drogheda
Како заклучок, оваа студија со мешани методи се состои од набљудувачки и контролирани истражувачки дизајни оценети. Врската помеѓу употребата на психоделични дроги и метафизичките верувања. Резултатите се во согласност со заклучокот дека употребата на психоделични дроги ги движи луѓето. Настрана од строго физикалистичките верувања и кон верувањата во дуализам, панпсихизам и фатализам. Истакнување на потенцијалот на психоделиците за промена на некои од најдлабоко вкоренетите и највлијателните човечки верувања. Овие резултати имаат далекусежни научни, социјални, политички и филозофски импликации и затоа бараат понатамошно проучување.

Споделете

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик
врв