МДМА

Купете MDMA преку Интернет во Европа, купете апчиња екстази во Холандија, ОК, Ирска, купете апчиња Ауди, таблети Гучи и многу други дизајни на таблети екстази MDMA во Италија.

MDMA е структурно поврзан со амфетамините. Една важна разлика помеѓу MDMA и амфетамините е присуството на метилендиокси групата (-O-CH2-O-) прикачена на ароматичниот прстен. Оваа приврзаност исто така наликува на структурата на халуциногенот мескалин. Како и амфетамините, МДМА е синтетичка супстанца која не постои во природата.

Кои се другите здравствени ефекти на MDMA?

Прво, високите дози на MDMA можат да влијаат на способноста на телото да ја регулира температурата. Ова може да доведе до скок на телесната температура што повремено може да резултира со откажување на црниот дроб, бубрезите или срцето, па дури и смрт.

Покрај тоа, бидејќи MDMA може да промовира доверба и блискост, неговата употреба може да поттикне небезбедно сексуално однесување. Ова го зголемува ризикот кај луѓето од заразување или пренесување на ХИВ/СИДА или хепатитис.

Дали МДМА има вредност во терапијата?

Второ, МДМА за прв пат се користеше во 1970-тите како помош во психотерапијата (третман за ментални нарушувања користејќи „терапија со разговор“). Лекот немаше поддршка од клинички испитувања (студии со луѓе) или одобрение од Управата за храна и лекови на САД. Во 1985 година, американската Администрација за спроведување на дрога го означи MDMA како нелегална дрога без признаена медицинска употреба. Некои истражувачи остануваат заинтересирани за нејзината вредност во психотерапијата кога се дава на пациенти под внимателно контролирани услови. MDMA моментално е во клинички испитувања како можна помош за третман за посттрауматско стресно растројство и анксиозност кај терминално болни пациенти и за социјална анксиозност кај возрасни со аутизам.

Купете апчиња екстази во Холандија

Не постојат специфични медицински третмани за зависност од МДМА. Некои луѓе кои бараат третман за зависност од МДМА откриле дека бихејвиоралната терапија е корисна. На научниците им треба повеќе истражување за да утврдат колку е ефикасна оваа опција за третман за зависност од MDMA. Купете MDMA преку Интернет во Европа, купете апчиња екстази во Холандија, ОК, Ирска, купете апчиња Ауди, таблети Гучи и многу други дизајни на таблети екстази MDMA во Италија.

Слично на амфетамините и кокаинот, МДМА може да постои како слободна база или како соли на различни киселини. За разлика од овие лекови, сепак, МДМА има тенденција да не се вдишува во својата слободна база. Тоа е затоа што метилендиокси групата ја зголемува точката на вриење на слободната база толку високо што станува премногу тешко да се користи на таков начин (Шулгин, 1986).

Додаден ризик од MDMA

Дополнително на ризиците на MDMA е тоа што таблетите, капсулите или прашоците што се продаваат како Екстази и наводно „чистата“ Моли може да содржат други лекови наместо или како додаток на МДМА. Голем дел од Моли запленети од полицијата содржи адитиви како што се кокаин, кетамин, метамфетамин, лекови против кашлица без рецепт или синтетички катинони („соли за капење“). Овие супстанции може да бидат исклучително опасни ако лицето не знае што зема. Тие исто така може да бидат опасни кога се комбинираат со MDMA. Луѓето кои намерно или несвесно ја комбинираат таквата мешавина со други супстанции, како што се марихуаната и алкохолот, можеби се изложуваат на уште поголем ризик од штетни здравствени ефекти. Купете MDMA преку Интернет во Европа, купете апчиња екстази во Холандија, ОК, Ирска, купете апчиња Ауди, таблети Гучи и многу други дизајни на таблети екстази MDMA во Италија.

Поени за паметење

3,4-метилендиокси-метамфетамин (MDMA) е синтетичка дрога која го менува расположението и перцепцијата. Хемиски е сличен на стимуланси и халуциногени. MDMA најчесто се нарекува Екстази или Моли. Луѓето кои користат MDMA обично го земаат како капсула или таблета. Многу луѓе го земаат во комбинација со други лекови. МДМА делува со зголемување на активноста на три мозочни хемикалии: допамин, норепинефрин и серотонин. Ефектите вклучуваат еуфорија, зголемена енергија, нарушена перцепција, неволно стегање на забите, опасно висока телесна температура и депресија.

Многу луѓе не се свесни дека Екстази и наводно „чистата“ Моли, исто така, често содржат не само чист МДМА, туку и други лекови кои можат да бидат особено опасни кога се мешаат со МДМА. Резултатите од истражувањето се разликуваат за тоа дали MDMA предизвикува зависност. Некои луѓе пријавуваат знаци на зависност. Некои луѓе кои бараат третман за зависност од МДМА откриле дека бихејвиоралната терапија е корисна. Не постојат специфични медицински третмани за зависност од МДМА. Купете MDMA преку Интернет во Европа, купете апчиња екстази во Холандија, ОК, Ирска, купете апчиња Ауди, таблети Гучи и многу други дизајни на таблети екстази MDMA во Италија.

Се прикажуваат сите 5 резултати

грешка: Содржината е заштитена!!
mk_MKМакедонски јазик
врв